forked from em/receptty.org
		
	Parmezánové rohlíčky
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										40
									
								
								content/parmezanove-rohlicky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										40
									
								
								content/parmezanove-rohlicky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,40 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Parmezánové rohlíčky"
 | 
			
		||||
date = 2020-12-10
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["ostatní"]
 | 
			
		||||
tagy = ["pečené", "snadné", "vegetarian", "Vánoce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "cca 100 rohlíčků"
 | 
			
		||||
time = "100"
 | 
			
		||||
source = "Fresh iPrima"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Studené máslo | 165 g
 | 
			
		||||
Mouka | 200 g
 | 
			
		||||
Žloutek | 1 ks
 | 
			
		||||
Smetana ke šlehání | 3 lžíce
 | 
			
		||||
Sůl | špetka
 | 
			
		||||
Parmezán (jemně nastrouhaný) | 120 g
 | 
			
		||||
Paprika mletá sladká (nebo uzená) |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Z másla, mouky, žloutku, smetany a soli vypracujeme těsto.
 | 
			
		||||
1. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme minimálně na hodinu do lednice (může tam zůstat i přes noc).
 | 
			
		||||
1. Do těsta zapracujeme parmezán.
 | 
			
		||||
1. Připravíme so dva plechy vyložené pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
 | 
			
		||||
1. Tvoříme rohlíčky a pokládáme je na plech.
 | 
			
		||||
1. Plechy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 16 minut. Nesmí tam zůstat déle, jinak zhnědnou a sýr bude nahořklý.
 | 
			
		||||
1. V polovině pečení plechy prohodíme.
 | 
			
		||||
1. Zatím si připravíme trochu mleté papriky do malé mističky.
 | 
			
		||||
1. Plechy vyndáme z trouby a rohlíčky necháme ještě 8 minut odpočinout.
 | 
			
		||||
1. Rohlíčky z vrchní strany obalíme v mleté paprice a pokládáme stranou, aby ještě dovychladly.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Pokud tvoříme toto těsto, tak můžeme udělat dvojitou dávku a rovnou vytvořit i Linecké s uherákem. Postupujeme stejně, jen před zapracováním parmezánu těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jedno dáme do ledničky, druhé smícháme s parmezánem.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user