forked from em/receptty.org
Závin se slanou náplní
This commit is contained in:
parent
b19bb11617
commit
0e7c648a95
45
content/zavin-se-slanou-naplni/index.md
Normal file
45
content/zavin-se-slanou-naplni/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,45 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Závin se slanou náplní"
|
||||
date = 2020-05-03
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["přílohy"]
|
||||
tagy = ["levné", "pečené", "pečivo", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "8"
|
||||
time = "120"
|
||||
source = "Pinterest"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Těsto ||
|
||||
-|-
|
||||
Vlažné mléko | 300 ml
|
||||
Cukr | 1 lžička
|
||||
Čersté droždí | 15 g
|
||||
Hladká mouka | 200 g
|
||||
Chlebová pšeničná mouka | 140 g
|
||||
Olivový olej | 2 lžíce
|
||||
|
||||
Náplň ||
|
||||
-|-
|
||||
Bazalkové pesto | 2-3 lžíce
|
||||
Česnekové pesto | 2 lžíce
|
||||
Mozzarella/Balkánský sýr | 100 g
|
||||
|
||||
1. V 1/3 mléka rozmícháme cukr a droždí a necháme 10 minut nabobtnat.
|
||||
1. V míse smícháme mouky, sůl a zbylé mléko. Poté přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto. Je možné, že bude potřeba přilít buď trochu mléka anebo trochu mouky. Každá mouka vstřebává jiný poměr tekutiny.
|
||||
1. Vytvarujeme bochánek, vložíme do mísy a zalijeme olivovým olejem. Obalíme v něm bochánek a mísu přikryjeme. Necháme kynout 60 minut.
|
||||
1. Mezitím si můžeme smíchat obě pesta a nastrouhaný sýr. Případně dochutíme a zatím uložíme do lednice.
|
||||
1. Vykynuté těsto si vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme na placku.
|
||||
1. Tu potřeme pestovou směsí a po delší straně zabalíme do závinu.
|
||||
1. Závin podélně rozřízneme až téměř do konce.
|
||||
1. Nohy přes sebe překládáme a vždy upravíme překlad tak, aby byla směs směrem nahoru.
|
||||
1. Díky překladům vytvoříme jakýsi pletenec. Vložíme ho do zapékací mísy nebo srnčího hřbetu a necháme 15 minut uležet.
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 180° a vložíme závin. Pečeme 25-30 minut.
|
||||
1. Před krájením necháme aspoň 20 minut vychladnout.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Náplň můžeme obměňovat dle chuti.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user