forked from em/receptty.org
Úpravy tomatového krému
This commit is contained in:
parent
6aa6f7c3bf
commit
07932ab9cd
@ -17,23 +17,25 @@ Ingredience ||
|
|||||||
-|-
|
-|-
|
||||||
Rajčata | 900 g
|
Rajčata | 900 g
|
||||||
Česnek | 2 hlavy
|
Česnek | 2 hlavy
|
||||||
Balsamikový ocet | 1 lžíce
|
Balsamikový ocet
|
||||||
Olivový olej | 2 lžíce
|
Olivový olej
|
||||||
Tymián | 4 snítky
|
Tymián | 4 snítky
|
||||||
Velká cibule | 1 ks
|
Velká cibule | 1 ks
|
||||||
Řapíkatý celer | 2 stonky
|
Řapíkatý celer | 2 stonky
|
||||||
Mrkev | 1 ks
|
Mrkev | 1 ks
|
||||||
Rajčatový protlak | 2 lžíce
|
Rajčatový protlak | 2 lžíce
|
||||||
Zeleninový protlak | 1 litr
|
Zeleninový vývar | 1 litr
|
||||||
|
|
||||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
|
1. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
|
||||||
1. Rajčata rozkrájíme na poloviny, česnekové hlavy odkrojíme vršek, aby byl česnek otevřený.
|
1. Rajčata rozkrájíme na poloviny (horizontálně) a vyskládáme je na plech odříznutou stranou nahoru.
|
||||||
1. Naskládáme na plech, polijeme 1 lžící olivového oleje a balsamikovým octem. Navrch poskládáme tymián. Vložíme do trouby a necháme péct 45 minut.
|
1. Česnek (v celku) rozkrojíme stejně jako rajčata a položíme na plech.
|
||||||
1. Mezitím si pokrájíme zeleninu - mrkev, cibuli a řapíkatý celer na kostičky.
|
1. Rajčata a česnek olijeme olivovám olejem, balsamikovým octem a navrch poskládáme tymián.
|
||||||
1. Do hrnce vlijeme zbylou lžíci oleje a rozýehřejeme. Přidáme zeleninu a minutky smažíme.
|
1. Vložíme do trouby a necháme péct 45 minut.
|
||||||
1. Poté ztlumíme lotnu na střední teplotu a za občasného míchání necháme 6 minut opékat.
|
1. Pokrájíme zeleninu na kostičky -- mrkev, cibuli a řapíkatý celer.
|
||||||
1. Následně přidáme rajčatový protlak a vývar. Rozmícháme a přivedeme k varu.
|
1. Do hrnce vlijeme olej a rozýehřejeme a přidáme zeleninu.
|
||||||
1. Někdy v tuto dobu by měla být upečená rajčata s česnekem. Vyndáme je z trouby a rajčata vložíme do polévky. Česnek zbavíme slupek a také přidáme k rajčatům.
|
1. Ztlumíme plamen a za občasného míchání necháme 6 minut opékat.
|
||||||
1. Takto necháme vařit ještě asi 25 minut. Mrkev musí být měkká.
|
1. Přidáme rajčatový protlak a vývar. Rozmícháme a přivedeme k varu.
|
||||||
|
1. Vyndáme ranjčata s česnekem z trouby a rajčata vložíme do polévky. Česnek zbavíme slupek a přidáme jej k rajčatům.
|
||||||
|
1. Necháme všechno vařit ještě asi 25 minut. Mrkev musí být měkká.
|
||||||
1. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké struktury.
|
1. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké struktury.
|
||||||
1. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a opečenými krutonky.
|
1. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a s opečenými krutony.
|
||||||
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user