forked from em/receptty.org
		
	Úpravy tomatového krému
This commit is contained in:
		@@ -17,23 +17,25 @@ Ingredience ||
 | 
				
			|||||||
-|-
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
Rajčata | 900 g
 | 
					Rajčata | 900 g
 | 
				
			||||||
Česnek | 2 hlavy
 | 
					Česnek | 2 hlavy
 | 
				
			||||||
Balsamikový ocet | 1 lžíce
 | 
					Balsamikový ocet
 | 
				
			||||||
Olivový olej | 2 lžíce
 | 
					Olivový olej
 | 
				
			||||||
Tymián | 4 snítky
 | 
					Tymián | 4 snítky
 | 
				
			||||||
Velká cibule | 1 ks
 | 
					Velká cibule | 1 ks
 | 
				
			||||||
Řapíkatý celer | 2 stonky
 | 
					Řapíkatý celer | 2 stonky
 | 
				
			||||||
Mrkev | 1 ks
 | 
					Mrkev | 1 ks
 | 
				
			||||||
Rajčatový protlak | 2 lžíce
 | 
					Rajčatový protlak | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
Zeleninový protlak | 1 litr
 | 
					Zeleninový vývar | 1 litr
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
 | 
					1. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
 | 
				
			||||||
1. Rajčata rozkrájíme na poloviny, česnekové hlavy odkrojíme vršek, aby byl česnek otevřený. 
 | 
					1. Rajčata rozkrájíme na poloviny (horizontálně) a vyskládáme je na plech odříznutou stranou nahoru.
 | 
				
			||||||
1. Naskládáme na plech, polijeme 1 lžící olivového oleje a balsamikovým octem. Navrch poskládáme tymián. Vložíme do trouby a necháme péct 45 minut.
 | 
					1. Česnek (v celku) rozkrojíme stejně jako rajčata a položíme na plech.
 | 
				
			||||||
1. Mezitím si pokrájíme zeleninu - mrkev, cibuli a řapíkatý celer na kostičky.
 | 
					1. Rajčata a česnek olijeme olivovám olejem, balsamikovým octem a navrch poskládáme tymián.
 | 
				
			||||||
1. Do hrnce vlijeme zbylou lžíci oleje a rozýehřejeme. Přidáme zeleninu a minutky smažíme.
 | 
					1. Vložíme do trouby a necháme péct 45 minut.
 | 
				
			||||||
1. Poté ztlumíme lotnu na střední teplotu a za občasného míchání necháme 6 minut opékat.
 | 
					1. Pokrájíme zeleninu na kostičky -- mrkev, cibuli a řapíkatý celer.
 | 
				
			||||||
1. Následně přidáme rajčatový protlak a vývar. Rozmícháme a přivedeme k varu.
 | 
					1. Do hrnce vlijeme olej a rozýehřejeme a přidáme zeleninu.
 | 
				
			||||||
1. Někdy v tuto dobu by měla být upečená rajčata s česnekem. Vyndáme je z trouby a rajčata vložíme do polévky. Česnek zbavíme slupek a také přidáme k rajčatům.
 | 
					1. Ztlumíme plamen a za občasného míchání necháme 6 minut opékat.
 | 
				
			||||||
1. Takto necháme vařit ještě asi 25 minut. Mrkev musí být měkká.
 | 
					1. Přidáme rajčatový protlak a vývar. Rozmícháme a přivedeme k varu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vyndáme ranjčata s česnekem z trouby a rajčata vložíme do polévky. Česnek zbavíme slupek a přidáme jej k rajčatům.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Necháme všechno vařit ještě asi 25 minut. Mrkev musí být měkká.
 | 
				
			||||||
1. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké struktury.
 | 
					1. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké struktury.
 | 
				
			||||||
1. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a opečenými krutonky.
 | 
					1. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a s opečenými krutony.
 | 
				
			||||||
 
 | 
				
			|||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user