forked from em/receptty.org
		
	Nové recepty a upravený sample (přidaný tag odšťavňovač)
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										39
									
								
								content/quinotto-se-zampiony-a-parmezanem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										39
									
								
								content/quinotto-se-zampiony-a-parmezanem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,39 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Quinotto se žampiony a parmezánem"
 | 
			
		||||
date = 2023-02-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["těstoviny a rýže"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Žampiony | 500 g
 | 
			
		||||
Quinoa, bílá | 150 g
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Tymián, čerstvý | 3-4 snítky
 | 
			
		||||
Víno bílé, suché | 150 ml
 | 
			
		||||
Zeleninový vývar, horký | 150 ml
 | 
			
		||||
Parmezán, strouhaný | 100 g
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř, čerstvě mletý | 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Žampiony očistíme, uřízneme konce nožiček a nakrájíme. Pokud jsou větší, tak na silnější plátky, pokud menší, tak stačí přepůlit.
 | 
			
		||||
1. Cibuli nakrájíme nadrobno.
 | 
			
		||||
1. Quinou propereme v horké vodě a necháme okapat.
 | 
			
		||||
1. Tymián opláchneme a osušíme. 
 | 
			
		||||
1. Do hrnce nalijeme víno a vývar, nasypeme quinou, parmezán, tymián a cibuli. Trošku osolíme a opepříme (pokud máme slanější vývar, tento krok můžeme vynechat). Zamícháme.
 | 
			
		||||
1. Na směs poklademe žampiony, zakryjeme hrnec poklicí a přivedeme k varu. Poté teplo snížíme a při střední teplotě vaříme asi 20 minut. Ideálně každých 5 minut promícháme.
 | 
			
		||||
1. Pokud na konci zbylo ještě trochu vývaru na dně hrnce, tak sporák vypneme a hrnec necháme jen zakrytý chvíli stát. Mezitím si můžeme připravit například oblohu.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Pokud máme houby sušené, můžeme si zhruba 5 gramů předem namočit do horkého vývar, poté vyndat a nakrájet na menší kousky. V tuto chvíli můžeme snížit množství žampionů na 400 g.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user