forked from em/receptty.org
Nové recepty a upravený sample (přidaný tag odšťavňovač)
This commit is contained in:
36
content/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md
Normal file
36
content/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,36 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Pečené kapustičky s parmezánem"
|
||||
date = 2023-02-20
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
|
||||
tagy = ["rychlé", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "2-3"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "časopis Gurmet"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Kapustičky | 500 g
|
||||
Olivový olej | 3 lžíce
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
Strouhanka Panko | 2 hrsti
|
||||
Parmezán, nastrouhaný najemno | 25 g
|
||||
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
|
||||
1. Růžičky kapustiček obereme od nehezkých lístků, odkrojíme spodní část stonku a rozpůlíme. Přesypeme do mísky, kde je budeme moci promíchat.
|
||||
1. Na kapustičky nalijeme olej, dle chuti osolíme a opepříme a promícháme.
|
||||
1. Přisypeme strouhanku a parmezán a znovu promícháme.
|
||||
1. Připravené kapustičky nasypeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut.
|
||||
1. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod, například k večeři, s pečivem.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Panko strouhanka, původem z Japonska, je podobná té klasické české. Jen je hrubší a nedělá se ze sušených rolíků, které se rozstrouhají, ale obráceně - nejdříve se dva dny stará veka nebo toastový chléb strouhá, a to na hrubém struhadle, poté se nechá doschnout nebo dosuší v troubě. Výhodou je, že lépe chutná a především nenasákne tolik tuku (např. při smažení). Můžeme si ji doma jednoduše vyrobit a pracovat s ní v kuchyni stejně, jako s českou strouhankou.
|
||||
-
|
||||
-
|
Reference in New Issue
Block a user