forked from em/receptty.org
32 lines
918 B
Markdown
32 lines
918 B
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Vajíčková pomazánka"
|
||
|
date = 2023-09-09
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
||
|
tagy = ["bezlepkové", "keto", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "10"
|
||
|
source = "Jíme zdravě ze spíže"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Jarní cibulku | 1 stonek
|
||
|
Vejce, natvrdo (vařená 9 min) | 6 ks
|
||
|
Dijonská hořčice | 1 lžička
|
||
|
Citronová šťáva | 1 lžička
|
||
|
Krémový sýr (philadelphia apod) | 200 g
|
||
|
Sůl |
|
||
|
Pepř |
|
||
|
|
||
|
1. Jarní cibulku nakrájíme najemno a přesypeme do misky.
|
||
|
1. K cibulce přidáme vejce, která nastrouháme najemno (či dle naší chuti můžeme i nahrubo).
|
||
|
1. Přidáme zbylé suroviny - hořčici, citronovou šťávu, krémový sýr a trochu osolíme a opepříme.
|
||
|
1. Pořádně promícháme, případně dochutíme.
|
||
|
1. Podávat můžeme ihned nebo necháme uležet v lednici. Skvělé chutná s čerstvým pečivem.
|