forked from em/receptty.org
33 lines
968 B
Markdown
33 lines
968 B
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Pomazánka z olomouckých tvarůžků"
|
||
|
date = 2023-09-09
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
||
|
tagy = ["bezlepkové", "keto", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "15"
|
||
|
source = "Radka K."
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Lučina | 100 g
|
||
|
Lučina Žervé | 80 g
|
||
|
Jogurt | 100-150 g
|
||
|
Olomoucké tvarůžky | 100 g
|
||
|
Sladká paprika, mletá | 1 špetka
|
||
|
Sůl |
|
||
|
Pepř |
|
||
|
Jarní cibulka | dle chuti
|
||
|
|
||
|
1. V míse smícháme lučinu, lučinu žervé a asi dvě lžíce jogurtu.
|
||
|
1. Do směsi nastrouháme olomoucké tvarůžky (jemně nebo hrubě, to je na naší chuti, také můžeme "půl napůl").
|
||
|
1. Zamícháme, ochutíme sladkou paprikou, čerstvě mletým pepřem a dle potřeby solí.
|
||
|
1. Dle chuti můžeme přidat trochu najemno narájené jarní cibulky, nebo si ji nechat až na ozdobení.
|
||
|
1. Můžeme podávat okamžitě, nebo nechat chutě uležet. Skvěle chutná s čerstvým pečivem.
|