40 lines
1.4 KiB
Markdown
40 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Kukuřičná pomazánka"
|
|
date = 2025-07-10
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "10"
|
|
+++
|
|
|
|
Sladší chutí trochu připomíná krabí pomazánku a je hotová za pár minut. S čerstvým pečivem je to výborná rychlá večeře a přitom je tak jednoduchá.
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Kukuřice, sterilizovaná | 1 plechovka (cca 340 g)
|
|
Lučina | 100 g
|
|
Zakysaná smetana / jogurt | 2 lžíce
|
|
Jarní cibulka | 1 menší stonek
|
|
Česnek | 1 stroužek
|
|
Sladká a / nebo uzená paprika | 1 špetka
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Čerstvé bylinky | dle chuti
|
|
|
|
1. Kukuřice scedíme a vložíme do stolního sekáčku.
|
|
1. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt (nejprve jen jednu lžíci), jarní cibulku, česnek a sladkou anebo uzenou papriku, cůl, pepř a čerstvé pokrájené bylinky.
|
|
1. Vše rozmixujeme dohladka, případně nevadí, když v pomazánce zbydou menší kousky.
|
|
1. Pokud je pomazánka příliš řídká, můžeme ještě přidat trochu čerstvého sýru, pokud máme. Pokud je naopak příliš tuhá, přidáme ještě zakysanou smetanu nebo jogurt.
|
|
1. Podáváme s čerstvým pečivem
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Namísto Lučiny lze dát jakýkoli jiný čerstvý sýr nebo třeba i cottage.
|
|
- Čerstvé bylinky je možné použít jakékoli, kteér máme po ruce - petržel, pažitka, kopr, případně i lístek libečku.
|