receptty.org/content/cheesecake-brownies/index.md
Terezka Tichá a389076d3c
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
Losos teriyaki a cheesecake brownies
2023-08-10 14:21:51 +02:00

2.0 KiB

+++ title = "Cheesecake brownies" date = 2023-08-10 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "hrnkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]

[extra] portions = "16" time = "příprava 15 min + pečení 45" source = "SugarFreeMum.com" +++

Tmavé těsto
Vejce 4 ks
Máslo, změklé 1/4 hrnku
Zakysaná smetana 1/2 hrnku
Vanilkový extrakt 1 lžička
Kakao 1/2 hrnku
Březový cukr max. 1/4 hrnku
Instantní káva 1 lžička
Prášek do pečiva 1 lžička
Sůl 1 špetka
Světlé těsto
Krémový sýr 230 g
Vejce 1 ks
Březový cukr 1-3 lžíce
Vanilkový exktrakt 1/2 lžičky
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech nebo zapékací mísu o velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem.
  2. V míse vyšleháme vejce, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.
  3. V jiné míse smícháme kakao, březový cukr, kávu, prášek od pečiva a sůl. Promícháme.
  4. Suché ingredience postupně vmixujeme do mokré směsi a těsto dáme stranou.
  5. Mísa, ve které byli suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti.
  6. Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, půlku světlémo a trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor. Na to nalijeme zbytek tmavého těsta a na něj zbytek světlého těsta a opět vytvoříme vzor pomocí nože.
  7. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskyný a lehce nazlátlý.
  8. Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální.