38 lines
1.4 KiB
Markdown
38 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Pečené kuře s čerstvou paprikou"
|
|
date = 2022-09-02
|
|
author = "Emil"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["drůbež"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "60"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Kuřecí prsa nebo stehna s kostí | 2 kusy
|
|
Cibule | 1 kus
|
|
Třtinový cukr | 1 lžička
|
|
Směs paprik (žlutá, červená) | 3 kusy
|
|
Česnek | 2 stroužky
|
|
Směs koření | viz postup
|
|
|
|
|
|
1. Kuře očistíme a vložíme do mísy. Já na prsech nechávám kůže, aby při pečení nevyschlo.
|
|
1. Do mísy přidáme koření -- např. paprika, sušený česnek, italská směs, sůl, bílý pepř, chilli -- a smícháme s kuřetem.
|
|
1. Cibuli nakrájíme na větší měsíčky/nudličky.
|
|
1. Česnek nasekáme
|
|
1. Papriku nakrájíme na nudličky, stejně jako cibuli.
|
|
1. Rozpálíme olivový olej a opečeme na něm kuře -- několik minut z každé strany.
|
|
1. Kuře dáme stranou a na výpeku dáme sklovatět cibuli. Osobně na ni dávám i lžičku třtinového cukru, ale rozhodně to není nutnost.
|
|
1. K cibuli přidáme česnek a papriku.
|
|
1. Do pánve na směs zeleniny posadíme kuře a dáme do předehřáté trouby péct asi 25 minut na 200°C, nebo dokud interní teplota kuřete nedosáhne 85°C. Používat teploměr není ostuda :)
|
|
|
|
Výsledek můžeme podávat samostatně, s bramborem, kuskusem, rýží, nebo vlastně s čímkoliv.
|
|
Příště zkusím nějak vylepšit směs zeleniny, třeba tymiánem.
|