35 lines
1.2 KiB
Markdown
35 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Zelňačka s klobásou"
|
|
date = 2020-04-02
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["polévky"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "levné", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "30"
|
|
source = "MaminčinyRecepty.cz"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Brambory | 3-4 ks
|
|
Kyselé zelí | 500 g
|
|
Klobása | 2 nožičky
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Sádlo | 2 lžíce
|
|
Kmín | 1 lžička
|
|
Mletá uzená paprika | 2 lžičky
|
|
Hovězí vývar | 500 ml
|
|
Majoránka | 1 lžička
|
|
|
|
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky.
|
|
1. Klobásu'nakrájíme na kolečka (a)nebo půlkolečka.
|
|
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
|
|
1. Do hrnce dáme sádlo a přisypeme kmín. Necháme rozvonět, přidáme cibuli a smažíme.
|
|
1. Potom přidáme klobásu, necháme chvilku smažit, přisypeme papriku a nakonec brambory.
|
|
1. Zalijeme vývarem, trochu osolíme a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.
|
|
1. Mezitím zelí scedíme (trochu nálevu zachytíme), propláchneme, pořádně vymačkáme vodu a pokrájíme.
|
|
1. K uvařeným bramborám přidáme zelí, dle chuti můžeme přilít i trochu zachyceného vývaru a necháme vařit dokud není zelí měkké. Můžeme dochutit solí či jiným kořením a podáváme. |