receptty.org/content/sezamove-housticky-low-carb/index.md

40 lines
1.5 KiB
Markdown

+++
title = "Sezamové houstičky (Low Carb)"
date = 2022-04-15
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["pečivo"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "8"
time = "80"
source = "ColorOfLowCarb.cz"
+++
Ingredience ||
-|-
Bílky | 6 ks
Kokosová mouka | 70 g
Zlatý len | 30 g
Psyllium | 20 g
Sezamová semínka | 50 g
Sůl, himalájská | 1 lžička
Prášek do pečiva, s vinným kamenem | 2 lžičky (10 g)
Vroucí voda | 150 ml
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
1. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
1. Zlatý len a psyllium si umeleme na jemnou mouku.
1. V míse metlou promícháme prášek ze zlatého lnu a psyllia, kokosovou mouku, sezamová semínka, sůl a prášek do pečiva.
1. Sníh přidáme k sypké směsi a lžící promícháme.
1. Přilijeme vodu a velmi svižně promícháme, aby se směs spojila. Psyllium rychle nasaje vodu a za chvíli se nám vytvoří pěkná koule.
1. Navlhčenýma rukama těsto rozdělíme na osm dílů a vytvarujeme bochánky.
1. Bochánky pokládáme na pečící plech a lehce je splácneme, protože se trochu nafouknou.
1. Pečeme asi 50 minut do zlatavé barvy.
1. Před krájením necháme vychladnout, ideálně na čisté utěrce, která vsákne přebytečnou vlhkost. Pokud ji zrovna nemáme po ruce, tak aspoň bulky přemístíme na mřížku, kde je necháme vychladnout.
### Tipy
- Houstičky můžeme použít do velikonoční nádivky. Z osmi kusů využijeme pět.