45 lines
1.4 KiB
Markdown
45 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Indické máslové kuře"
|
|
date = 2020-08-19
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "kuře", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "30"
|
|
source = "Pinterest - Indian Butter Chicken"
|
|
+++
|
|
|
|
Koření ||
|
|
-|-
|
|
Garam Masala | 2 lžíce
|
|
Kajenský pepř | 1/4 lžičky
|
|
Kurkuma | 1 lžíce
|
|
Kmín | 1/4 lžičky
|
|
Mletý zázvor | 1 lžíce
|
|
Čerstvě mletý pepř | 1 lžička
|
|
Sůl | 1 lžička
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g)
|
|
Máslo | 50 + 150 g
|
|
Česneková pasta | 2 lžičky
|
|
Rajčatové passato | 250 g
|
|
Smetana ke šlehání | 250 g
|
|
|
|
1. Koření smícháme v jedné mističce.
|
|
1. Cibuli nakrájíme na drobno.
|
|
1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky.
|
|
1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla.
|
|
1. Necháme na něm zesklovatět cibulku.
|
|
1. Přidáme kuřecí prsa a osmažíme je.
|
|
1. Přidáme česnekovou pastu, všechno koření a smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
|
|
1. Přidáme zbylé máslo a zamícháme.
|
|
1. Zalijeme rajčatovým passatem a smetanou a chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
|
|
1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
|
|
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati. |