45 lines
1.4 KiB
Markdown
45 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Zapečená zelenina"
|
|
date = 2019-11-06
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["přílohy", "zelenina"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "45"
|
|
source = "Tatínek"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Lilek | 1 ks
|
|
Rajčata | 5 ks
|
|
Paprika | 3 ks
|
|
Cuketa | 2 ks
|
|
Olej | dle potřeby
|
|
|
|
Koření | dle chuti |
|
|
-|-
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Provensálské koření |
|
|
Koření na grilovanou zeleninu |
|
|
|
|
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme si pekáček.
|
|
1. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
|
|
1. Do velké mísy dáváme veškerou zeleninu a zde jí ochutíme - trochu oleje, dále sůl, pepř a další koření, které nám vyhovuje.
|
|
1. Vložíme do trouby asi na 30 minut a občas promícháme.
|
|
1. Podávat můžeme třeba s celozrným pečivem.
|
|
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Přidat můžeme samozřejmě jakoukoli zeleninu, kterou máme rádi a hodí se nám na pečení. Třeba brokolici, květák, zelené fazolky, baby mrkvičky atd.
|
|
- Pokud máme chuť, můžeme do pokrmu přidat i mozzarellu či nivu. Zpestří nám tak chuť jídla. Doporučuji nivu nastrouhat a mozzarellu nakrájet na kostičky. Do pekáčku k zelenině přidáváme asi 5-10 minut před vyndáním z trouby.
|
|
- Zapečenou zeleninu můžeme podávat jako lehkou večeři nebo přílohu k hlavnímu jídlu.
|
|
|