Terezka Tichá
f1b67c981d
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
1.4 KiB
1.4 KiB
+++ title = "Coleslaw s jogurtem" date = 2022-01-20 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "salát", "snadné"]
[extra] portions = "6" time = "15 min + uležení 60" source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++
Ingredience | |
---|---|
Zelí bílé | 1 menší hlávka |
Šalotka | 1 ks |
Mrkev | 2 středně velké kusy |
Jogurt, bílý | 150 g |
Majonéza | 50 g |
Šťáva z citronu | z 1/2 kusu |
Jablečný ocet | 1 lžíce |
Cukr, třtinový | 1 lžíce |
Sůl | |
Pepř, čerstvě mletý |
- Ze zelí oloupeme vrchní nehezké listy a hlávku nakrouháme na tenké nudličky. To můžeme klasicky nožem, anebo to jde skvěle škrabkou na brambory. Zelí vložíme do velké mísy.
- Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Přidáme k zelí.
- Mrkve oškrabeme a nastrouháme nahrubo do připravené mísy.
- V malé mističce smícháme jogurt, majonézu, šťávu z citronu, ocet, cukr a dle chuti osolímea opepříme.
- Zálivku nalijeme do mísy a pořádně přomícháme, případně ještě dosolíme či dopepříme.
- Uložíme na 1 hodinu do chladu, aby se chutě propojili a zelí zkřehlo.
- Asi 15 minut před podáváním přendáme mísu do pokojové teploty, aby coleslaw nebyl příliš studený.
- Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako hlavní jídlo například k večeři s plátkem opečeného chleba.