1.4 KiB
1.4 KiB
+++ title = "Caesar Salát" date = 2020-01-12 author = "Emil"
[taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["vegetarian", "snadné", "rychlé", "salát"]
[extra] portions = "2" time = "30" +++
Ingredience | |
---|---|
Česnek | 6 stroužků |
Majonéza | 3/4 hrnku |
Ančovičky | 5 filetů |
Parmezán | 6 lžic |
Worcester | 1 lžička |
Dijonská horčice | 1 lžička |
Citronová šťáva | 1 lžíce |
Římský salát | 1 kus |
Pepř | |
Olivový olej | |
Chléb (toastový) |
Zálivka
- Tři stroužky česneku a filety ančoviček nakrájíme na malé kousky.
- Necelou polovinu parmezánu nastrouháme najemno.
- Smícháme majonézu, česnek, sýr, worcester, horčici, citronovou šťávu, ančovičky a čerstvě mletý pepř.
- Zálivku schováme do lednice.
Krutonky
- Tři stroužky česneku nakrájíme na větší kousky.
- Chléb nakrájíme na kostičky.
- Na olivovém oleji rozvoníme česnek a přihodíme kostky chleba.
- Opekáme dokud kostky nebudou křupavé.
Salát
- Listy salátu natrháme do velké mísy.
- Přidáme zbylý parmezán nastrouhaný na malé tenké plátky.
- Přilijeme zálivku.
- Přidáme krutonky a servírujeme.
Tipy
- Pokud salát máme jako hlavní jídlo, můžeme si k tomu udělat kuřecí prso. To očistíme, osolíme a opepříme. Dáme osmahnout na pánev s trochou oleje. Když je prso hotové rozřežeme ho na několik nudliček a položíme na salát.