40 lines
1.4 KiB
Markdown
40 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Smetanový buřtguláš od babičky"
|
|
date = 2020-02-17
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["rychlé", "snadné"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "8"
|
|
time = "30"
|
|
source = "Babička Saša"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Olej | 2 lžíce
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Brambory | 5 ks
|
|
Sladká paprika | 1 lžíce
|
|
Uzená paprika | 2 lžičky
|
|
Gulášové koření | 1-2 lžíce
|
|
Masox | 1 - 2 kostky
|
|
Buřtíky | 2-3 ks
|
|
Smetana na vaření | 1 kelímek
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
|
|
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
|
|
1. Brambory omyjeme (případně oloupeme, pokud nejsou pěkné) a jednu nastrouháme na jemno, zbylé čtyři nakrájíme na kostičky.
|
|
1. Buřtíky nakrájíme na kostičky.
|
|
1. V hrnci si rozehřejeme olej a osmahneme cibuli.
|
|
1. Přidáme pokrájeme brambory, sladkou i uzenou papriku a chvíli opékáme. Když už se začnou lehce připékat přilijeme trošku vody a přidáme natrouhanou bramboru.
|
|
1. Podlijeme zhruba litrem vody a necháme brambory vařit.
|
|
1. Mezitím si vedle na pánvi osmahneme bez oleje buřtíky. Potřebujeme vysmažit tuk - někdy ho pustí hodně a někdy naopak vůbec (v druhém případě můžeme pomoci kapkou oleje).
|
|
1. Když jsou brambory měkké, přidáme k nim buřtíky. Musíme však opatrně vyndavat z výpeku, protože ten tam nechceme.
|
|
1. Takto je pokrm téměř hotov. Dochutíme solí, pepřem a případně ještě gulášovým kořením.
|
|
1. Dle potřeby můžeme zahustit jíškou.
|
|
1. Podáváme například s chlebem. |