receptty.org/content/odlehcena-tatarska-omacka/index.md

34 lines
779 B
Markdown

+++
title = "Odlehčená tatarská omáčka"
date = 2020-11-15
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["přílohy"]
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "2"
time = "10"
source = "Jíme zdravě v zimě"
+++
Ingredience ||
-|-
Jogurt | 200 g
Nakládaná okurka | 1 velký kus
Jarní cibulka | 1 stonek
Dijonská hořčice | 1 lžička
Sůl |
Pepř |
1. Jogurt dáme do misky.
1. Okurku a cibulku nakrájíme na drobné kousky a přisypeme k jogurtu.
1. Přidáme hořčici, trochu soli a pepře. Směs zamícháme, případně dochutíme dle potřeby.
1. Můžeme použít ihned, nebo chvíli nechat rozležet v lednici.
### Tipy
- Jogurt je nejlepší nějaký hustší - selský nebo řecký (a nebo bio selský).