40 lines
1.5 KiB
Markdown
40 lines
1.5 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Sezamové houstičky (Low Carb)"
|
|
date = 2022-04-15
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pečivo"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "8"
|
|
time = "80"
|
|
source = "ColorOfLowCarb.cz"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Bílky | 6 ks
|
|
Kokosová mouka | 70 g
|
|
Zlatý len | 30 g
|
|
Psyllium | 20 g
|
|
Sezamová semínka | 50 g
|
|
Sůl, himalájská | 1 lžička
|
|
Prášek do pečiva, s vinným kamenem | 2 lžičky (10 g)
|
|
Vroucí voda | 150 ml
|
|
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
|
|
1. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
|
|
1. Zlatý len a psyllium si umeleme na jemnou mouku.
|
|
1. V míse metlou promícháme prášek ze zlatého lnu a psyllia, kokosovou mouku, sezamová semínka, sůl a prášek do pečiva.
|
|
1. Sníh přidáme k sypké směsi a lžící promícháme.
|
|
1. Přilijeme vodu a velmi svižně promícháme, aby se směs spojila. Psyllium rychle nasaje vodu a za chvíli se nám vytvoří pěkná koule.
|
|
1. Navlhčenýma rukama těsto rozdělíme na osm dílů a vytvarujeme bochánky.
|
|
1. Bochánky pokládáme na pečící plech a lehce je splácneme, protože se trochu nafouknou.
|
|
1. Pečeme asi 50 minut do zlatavé barvy.
|
|
1. Před krájením necháme vychladnout, ideálně na čisté utěrce, která vsákne přebytečnou vlhkost. Pokud ji zrovna nemáme po ruce, tak aspoň bulky přemístíme na mřížku, kde je necháme vychladnout.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
- Houstičky můžeme použít do velikonoční nádivky. Z osmi kusů využijeme pět. |