Terezka Tichá
766c1cdaff
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
1.2 KiB
1.2 KiB
+++ title = "Dýňová polévka s kokosovým mlékem" date = 2022-10-30 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "kniha Jíme zdravě do 30 minut" +++
Ingredience | |
---|---|
Dýně Hokkaido | 350 g |
Cibule | 200 g |
Kokosový olej | 1 lžíce |
Zázvor, mletý | 2 lžička |
Vývar, zeleninový | 500 g |
Kokosové mléko | 400 ml |
Citron, menší | 1 ks |
Sůl | |
Pepř | |
Petržel, chilli vločky, zakysaná smetana | na ozdobu |
- Dýni pokrájíme na kostky, cibuli najemno.
- V hrnci si rozehřejeme kokosový olej a restujeme na něm cibulku asi 2-3 minuty.
- Přisypeme dýnia mletý zázvor a ještě chvíli restujeme.
- Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Trochu osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 12 minut, dokud nebude dýně měkká.
- Citron omyjeme a ostrouháme z něj žlutou kůru. Dále vymačkáme všechnu šťávu.
- Kůru i šťávu přidáme do polévky a tyčovým mixérem ji rozmixujeme do hladka.
- Před podáváním můžeme polévku ozdobit chilli vločkami, petrželkou anebo zakysanou smetanou.