33 lines
1.2 KiB
Markdown
33 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Pizza těsto"
|
|
date = 2020-07-06
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pečivo"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "levné", "pečené", "snadné"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "3"
|
|
time = "90"
|
|
source = "MaminčinyRecepty"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Čerstvé droždí | 15 g
|
|
Vlažná voda | 250 ml
|
|
Hladká mouka | 400 g
|
|
Olivový olej | 1 lžíce + na potření
|
|
Sůl | velká špetka
|
|
|
|
1. V míse smícháme droždí s polovinou vody. Necháme 15 minut odležet.
|
|
1. Přidáme zbytek vody, mouku, olej a sůl.
|
|
1. Promícháme, vyklopíme na lehce pomoučněný vál a vypracujeme pružné těsto. V případě potřeby můžeme přidat mouku, ale čím méně jí dáme, tím lépe.
|
|
1. Rozdělíme na tři stejné části, z každé uděláme kouličku a zabalíme do potravinové fólie lehce potřené olejem. Necháme uležet v lednici 30-60 minut.
|
|
1. Mezitím si připravíme tři plechy a potřeme je olejem.
|
|
1. Těsta vyndáme z lednice, každé rozbalíme dejte na připravené plechy.
|
|
1. Troubu si předehřejeme na maximum.
|
|
1. Každé těsto pokapeme olejem a rukama roztáhneme na co největší a nejtenčí kolo.
|
|
1. Navrstvíme ingrediencemi, které máme na pizze rádi (rajčatový/smetanový základ, šunka, sýr, ...)
|
|
1. Pečeme 5-7 minut. |