43 lines
1.8 KiB
Markdown
43 lines
1.8 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Pečený obalovaný sýr s pečenými bramborami"
|
|
date = 2021-01-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["pečené"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "65"
|
|
source = "Jíme zdravě v zimě"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Brambory | 500 g
|
|
Olej |
|
|
Sůl |
|
|
Nízkotučný hermelín | 2 ks
|
|
Šunka s vysokým podílem masa | 180 g
|
|
|
|
Na obalení ||
|
|
-|-
|
|
Špaldová mouka celozrnná hladká | 1 lžíce
|
|
Vejce | 1 kus
|
|
Polotučné mléko | 20 ml
|
|
Kukuřičná strouhanka (nebo lupínky) | 60 g (dle potřeby)
|
|
|
|
1. Troubu si rozehřejeme na 180°C. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem.
|
|
1. Brambory neloupeme, pouze omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Naskládáme je na plech tak, aby ještě u okraje bylo později místo na hermelíny. Postříkáme trochou oleje (nebo pokapeme 1 lžící oleje) posolíme a vložíme do trouby na 45 minut.
|
|
1. Mezitím si obalíme hermelíny.
|
|
1. Do tří talířů si připravíme suroviny - do prvního nasypeme špaldovou mouku, ve druhém rozšleháme vejce s mlékem a solí a do třetího nasypeme strouhanku.
|
|
1. Hermelíny si rozpůlíme tak, abychom měli dvě kulaté placky.
|
|
1. Šunku rozdělíme mezi dva plátky hermelínu a přiklopíme zbylými plátky. Pokud hodně přepadává, můžeme okrájet.
|
|
1. Takto navrstvený hermelín-šunka-hermelín obalíme v trojobalu - nejprve mouka, poté vejce, poté strouhanka. Pokud nám to vyjde, můžeme udělat více vrstev, aby byla menší šance, že hermelín vyteče.
|
|
1. Chvíli po dokončení hermelínů se dopečou brambory. Hermelíny přidáme na volné místo na plechu a při stejné teplotě pečeme ještě 20 minut.
|
|
1. Podáváme teplé.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Během pečení si můžeme přípravit například [odlehčenou tatarskou omáčku](@/odlehcena-tatarska-omacka/index.md). |