1.1 KiB
1.1 KiB
+++ title = "Bylinková pomazánka z čerstvého sýra" date = 2020-02-19 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "3" time = "15" +++
Ingredience | |
---|---|
Čerstvý sýr | 100 g |
Zakysaná smetana | 100 g |
Olivový olej | 1-2 lžíce |
Citronová šťáva | 1-2 lžíce |
Čerstvé bylinky (viz. Tipy) | 10 g |
Sůl | |
Pepř |
- Čerstvý sýr, zakysanou smetanu a oliový olej dáme do misky a vidličkou rozmačkáme.
- Bylinky nasekáme nadrobno a vsypeme do misky.
- Dle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Můžeme nechat chvíli uležet. Podáváme například s pečivem a pokrájenými cherry rajčátky.
Tipy
- Bylinky, které je možné dát do pomazánky, můžeme použít téměř jakékoli, které máme po ruce - pažitka, petržel, tymián, trošku kopru atd. Pro ozvláštnění třeba i kousek nadrobno nasekané máty, rozmarýnu nebo oregana
- Pokud chceme, aby pomazánka měla hladkou strukturu, můžeme ji vyšlehat ručním mixérem.