receptty.org/content/kruti-rolada-se-susenymi-rajcaty/index.md
2022-04-12 12:01:01 +02:00

2.1 KiB

+++ title = "Krůtí roláda se sušenými rajčata" date = 2022-03-19 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "low carb", "pečené"]

[extra] portions = "4" time = "80" source = "KetoDiet.cz" +++

Ingredience
Krůtí prso 600 g
Sůl
Pepř
Jarní cibulka 3 stonky (cca 120 g)
Česnek 20 g
Sušená rajčata v oleji 80 g
Olivy 80 g
Olivový olej 2-3 lžíce
  1. Krůtí prso rozkrojíme tak, aby nám vznikla co největší placka. Máme dvě možnosti: rozříznout napůl, rozložit a paličkou rozklepat. Druhá možnost je krůtí prso rozřezávat již těsne nad prkýnkem a horní část "odrolovávat", takže nám vznikne rovnou tenký obdélník, který také trochu poklepeme.
  2. Připravené krůtí maso si osolíme a opepříme z obou stran.
  3. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka, česnek nadrobno. Sušená rajčata a olivy také nadrobnější kousky.
  4. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm jarní cibulku a česnek.
  5. Po chvíli přidáme sušená rajčata a olivy.
  6. Když bude vše osmahnuté, odstavíme z plotny a necháme chvilku vychladnout.
  7. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C a Připravíme si zapékací mísu natolik dlouhou, aby se do ní vešla roláda.
  8. Směs z pánve přesuneme na krůtí maso a rozprostřeme po delší straně placky.
  9. Delší stranu placky začneme opatrně rolovat dovnitř.
  10. Zabalenou roládu ovážeme provázkem na pečení, aby hezky držela tvar.
  11. Roládu přesuneme do zapékací mísy, postříkáme (nebo pokapeme a rozetřeme) trochou olejem a vložíme do trouby na 50 minut.
  12. Po vyndání z trouby rozřežeme na kolečka o tloušťce asi 2 cm a můžeme ihned podávat například se salátkem.

Tipy

  • Pokud nemáme provázek na pečení, můžeme zajistit pomocí špejlí nebo párátek.
  • Salátek může být jednoduchý: směs listů salátů, cherry rajčata, paprika, zakápnout olivovým olejem, trochu soli, pepře, citronové šťávy, kapku balsamika a promíchat.
  • K podávání můžeme nabídnout smetanový jogurt.