receptty.org/content/masove-kulicky-po-svedsku/index.md

42 lines
1.3 KiB
Markdown

+++
title = "Masové kuličky po švédsku"
date = 2020-04-30
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso", "těstoviny a rýže"]
tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "6"
time = "30"
source = "Pinterest"
+++
Ingredience ||
-|-
Mleté maso | 450 g
Cibule | 1 ks
Strouhanka | 1/2 hrnku
Vejce | 1 kus
Sůl | 1/2 lžíce
Pepř | 1/2 lžíce
Hovězí vývar | 500 ml
Mléko | 500 ml
Worchesterová omáčka | 1 lžíce
Těstoviny (viz. Tipy) | 4 hrnky
Parmesan | 1 hrnek
Pokrájená petrželka | 1/2 hrnku
1. Cibuli pokrájíme na malé kostičky.
1. V míse smícháme maso, cibuli, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Propracujeme do jednotné promíchané hmoty.
1. Navlhčenýma rukama vytvoříme menší kuličky.
1. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj všechny kuličky. Minutku opékáme, poté kuličky otočíme a opět minutky osmahneme.
1. Kuličky zalijeme vývarem, mlékem, worchesterovou omáčkou a trochu opepříme.
1. Přivedeme k varu a vsypeme těstoviny.
1. Za častého míchání vaříme 5-10 minut - dokud nebudou těstoviny měkké.
1. Poté odstavíme z plotny, vmícháme sýr a petrželku a můžeme podávat.
### Tipy
- Těstoviny se nejvíce hodí dlouhé ploché nudle, ale dobře poslouží i třeba kolínka, mušličky nebo další tvary těstovin, které máme zrovna ve spíži.