40 lines
1.2 KiB
Markdown
40 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Klobásky na pivě a cibulce"
|
|
date = 2019-10-28
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["pečené", "snadné", "bezlaktózové"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "50"
|
|
source = "Gurmet 11/2019"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Bavorské klobásy | 4ks
|
|
Černé pivo | 200 ml
|
|
Sójová omáčka | 1 lžíce
|
|
Slanina | 150 g
|
|
Cibule | 2 ks
|
|
Česnek | 3 stroužky
|
|
Čerstvý rozmarýn | 1 snítka
|
|
Čerstvý tymián | 1 snítka
|
|
Pepř, sůl | dle chuti
|
|
Cukr krupice | 1 špetka
|
|
|
|
1. Troubu předehřejeme na 180°C.
|
|
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké klínky.
|
|
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
|
|
1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Pokud jste koupili již naplátkovanou slaninu, stačí jí roztrhat na kousky.
|
|
1. V hlubší pánvi nebo pekáčku, který můžeme dát do trouby, rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm klobásky.
|
|
1. Až budou klobásky osmahnuté, tak je vyjmeme a dáme stranou.
|
|
1. Do pávne/pekáčku vložíme cibuli, česnek a slaninu.
|
|
1. Chvíli restujeme, poté přilejeme pivo a sójovou omáčku.
|
|
1. Do pánve vložíme zpět klobásky a přidáme bylinky.
|
|
1. Pánev vložte do trouby a nechte péct asi 20 minut. Omáčka by měla trochu zhoustnout.
|
|
1. Podáváme například s krajícem chleba.
|