Terezka Tichá
d880a968ab
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
46 lines
1.9 KiB
Markdown
46 lines
1.9 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Krémové cuketové špagety se sušenými rajčátky"
|
|
date = 2023-08-06
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "20"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Cuketa | 500 g
|
|
Šalotka | 1 ks
|
|
Česnek | 3 stroužky
|
|
Cherry rajčátka | 100 g
|
|
Bazalka | 6 listů
|
|
Olivový olej | 2 lžíce
|
|
Sušená rajčata, krájená | 6 lžiček
|
|
Sůl |
|
|
Pepř, čerstvě mletý |
|
|
Koření Aglio Peperoncini | 1 lžička
|
|
Smetana ke šlehání | 180 ml
|
|
|
|
1. Cuketu omyjeme, osušíme a pomocí spiralizéru z ní uděláme dlouhé tenké nudle. Ty v půlce překrojíme, posypeme solí a promícháme. Zatím dáme stranou.
|
|
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtkroužky, česnek oloupeme a nakrájíme na půlplátky.
|
|
1. Cherry rajčátka omyjeme, osušíme a překrájíme na čtvrtiny.
|
|
1. Bazalku omyjeme, osušíme a pokrájíme na drobné proužky.
|
|
1. V pánvi rozehřejeme olej a vsypeme cibuli s česnekem. Na středním plameni opékáme 2-3 minuty.
|
|
1. Přisypeme cherry rajčata, sušená rajčata osolíme, opepříme, přisypeme koření Aglio Peperoncini, promícháme a necháme opékat.
|
|
1. Mezitím cuketové nudle propláchneme studenou vodou, lehce vyždímáme a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou.
|
|
1. Cuketové špagety vložíme do pánve a promícháme.
|
|
1. Do směsi nalijeme smetanu, mícháme a necháme propojit chutě.
|
|
1. Ochutnáme, případně ještě dochutíme, přisypeme bazalku a naposledy promícháme.
|
|
1. Podáváme posypané parmezánem a ozdobené bazalkou.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Pokud nemáte spiralizér, můžete cuketu nakrájet na tenké plátky a ty překrájet na špagety. Pak ale počítejte s delší dobou přípravy.
|
|
- Koření Aglio Peperoncini, které je použito v receptu, se skládá z cibule, česneku, papriky, pepře, petržele, oregána, chilli a soli max. 16%.
|