receptty.org/content/dynove-tagliatelle/index.md

1.5 KiB

+++ title = "Tagliatelle s dýňovou omáčkou" date = 2022-10-30 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["těstoviny a rýže"] tagy = ["omáčka", "snadné"]

[extra] portions = "4" time = "40" source = "recepty Košík.cz" +++

Ingredience
Dýně Hokkaido 500 g
Olivový olej 4 lžíce
Sůl
Pancetta 100 g
Šalvěj 6 snítek
Tagliatelle, čerstvé 250 g
Vývar 100 ml
Smetana ke šlehání 200 ml
Citronová šťáva 2 lžíce
Pepř
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si zapékací mísu.
  2. V hrnci si přivedeme k varu vodu na těstoviny.
  3. Dýni oloupeme a pokrájíme na menší kostky. Vsypeme do zapékací mísy, polijeme 2 lžícemi oleje, trochu posolíme a pečeme 20 minut.
  4. Na větší pánvi rozehřejeme zbylé 2 lžíce oleje, přisypeme pancettu a lístky šalvěje. Na mísrném až slabém plameni opékáme. Pancetta by měla být pěkně křupavá.
  5. Pánev odstavíme z plotny a vyndáme lístky šalvěje stranou někam na talířek.
  6. Voda na těstoviny by už mohla vřít, tak osolíme a vložíme čestvé tagliatelle. Vaříme po dobu uvedenou na návodu. Poté scedíme.
  7. Mezitím se dopeče dýně, tak ji vložíme do mixéru, přilijeme vývar, smetanu, citronovou šťávu a vše rozmixujeme na pyré.
  8. Pánev s pancettou vrátíme na plotnu, vlijeme dýňovou omáčku, přidáme scezené těstoviny a pokrm ještě chvíli zahřejeme. Dle potřeby osolíme nebo opepříme.
  9. Podáváme ozdobené opečnými lístky šalvěje.