receptty.org/content/sekana-s-krutim-masem-a-cuketou/index.md

52 lines
1.7 KiB
Markdown

+++
title = "Sekaná s krůtím masem a cuketou"
date = 2021-01-20
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["drůbež", "pečené", "snadné"]
[extra]
portions = "5"
time = "100"
source = "Jíme zdravě v zimě"
+++
Na sekanou ||
-|-
Zelená cuketa | 150 g
Bílá cibule | 120 g
Česnek | 1 stroužek
Olivový olej | 1 lžíce
Mleté krůtí maso | 600 g
Ovesné vločky jemné | 120 g
Vejce | 1 ks
Polotučné mléko | 55 ml
Sójová omáčka | 2 lžíce
Petrželová nať pokrájená | 1 hrst
Voda | 70 ml
Sůl |
Pepř |
Na glazé ||
-|-
Kečup | 2 lžíce
Balzamikový ocet | 1 lžička
Třtinový cukr | 1 lžička
1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
1. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno.
1. Česnek oloupeme a prolisujeme.
1. V pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cuketu a cibuli (za občasného míchání 8 minut). Poté odstavíme stranou.
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si zapékací mísu.
1. Mezitím si můžeme připravit maso - v míse smícháme česnek, maso, vločky, vejce, mléko, sójovou omáčku, petrželovou nať.
1. Rukama (nebo robotem) chvíli propracujeme, aby se ingredience spojili a vytvořili tak masovou kouli.
1. Do pekáčku přendáme masovou kouli a rukama vytvoříme váleček.
1. Sekanou podlijeme vodou a pečeme 25-30 minut. V případě potřeby během pečení ještě trošku podlijeme.
1. Mezitím si smícháme suroviny na glazé.
1. Po uplynutí času pečení sekané ji vyndáíme z trouby a teplotu v troubě zvýšíme na 210°C.
1. Sekanou potřeme veškerým připraveným glaze a vrátíme ji do trouby na 10 minut.
1. Sekanou můžeme podávat například s bramborami (pečenými, vařenými, šťouchanými) nebo chlebem.