1.0 KiB
1.0 KiB
+++ title = "Velikonoční beránek" date = 2020-04-01 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "6" time = "75" +++
Ingredience | |
---|---|
Mouka a tuk | na vymazání |
Vejce | 3 ks |
Sůl | 1 špetka |
Hladká mouka | 300 g |
Cukr | 200 g |
Vanilkový cukr | 1/2 balíčku |
Prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
Mléko | 125 ml |
Máslo | 150 g |
- Máslo vyndáme včas z ledničky. Mělo by mít pokojovou teplotu.
- Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- Troubu předehřejeme na 160°C.
- Oddělíme bílky od žloutků.
- Bílky se sůli vyšleháme do tuhého sněhu.
- V míse promícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
- Přidáme žloutky, mléko a máslo. Vyšleháme na hladké těsto.
- Ručně vmícháme sníh.
- Nalijeme do formy, vložíme do trouby a pečeme zhruba 60 minut.
Tipy
- Dávka je na jednoho beránka nebo dva králíčky.
- Poloviční dávku pečeme kratší dobu.