52 lines
1.4 KiB
Markdown
52 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Caesar Salát"
|
|
date = 2020-01-12
|
|
author = "Emil"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
|
|
tagy = ["vegetarian", "snadné", "rychlé", "salát"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "30"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Česnek | 6 stroužků
|
|
Majonéza | 3/4 hrnku
|
|
Ančovičky | 5 filetů
|
|
Parmezán | 6 lžic
|
|
Worcester | 1 lžička
|
|
Dijonská horčice | 1 lžička
|
|
Citronová šťáva | 1 lžíce
|
|
Římský salát | 1 kus
|
|
Pepř |
|
|
Olivový olej |
|
|
Chléb (toastový) |
|
|
|
|
### Zálivka
|
|
|
|
1. Tři stroužky česneku a filety ančoviček nakrájíme na malé kousky.
|
|
1. Necelou polovinu parmezánu nastrouháme najemno.
|
|
1. Smícháme majonézu, česnek, sýr, worcester, horčici, citronovou šťávu, ančovičky a čerstvě mletý pepř.
|
|
1. Zálivku schováme do lednice.
|
|
|
|
### Krutonky
|
|
|
|
1. Tři stroužky česneku nakrájíme na větší kousky.
|
|
1. Chléb nakrájíme na kostičky.
|
|
1. Na olivovém oleji rozvoníme česnek a přihodíme kostky chleba.
|
|
1. Opekáme dokud kostky nebudou křupavé.
|
|
|
|
### Salát
|
|
|
|
1. Listy salátu natrháme do velké mísy.
|
|
1. Přidáme zbylý parmezán nastrouhaný na malé tenké plátky.
|
|
1. Přilijeme zálivku.
|
|
1. Přidáme krutonky a servírujeme.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Pokud salát máme jako hlavní jídlo, můžeme si k tomu udělat kuřecí prso. To očistíme, osolíme a opepříme. Dáme osmahnout na pánev s trochou oleje. Když je prso hotové rozřežeme ho na několik nudliček a položíme na salát. |