44 lines
1.5 KiB
Markdown
44 lines
1.5 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Zapečená ricotta s rajčaty"
|
|
date = 2022-01-20
|
|
author = "Terezka & Emil"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "40"
|
|
source = "Apetit"
|
|
source_url = "https://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-ricotta"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Máslo | 25 g
|
|
Parmezán, strouhaný | 50 g
|
|
Cherry rajčata | 300 g
|
|
Česnek | 1 stroužek
|
|
Olivový olej |
|
|
Balzamikový ocet |
|
|
Ricotta | 500 g
|
|
Vejce | 6 ks
|
|
Zakysaná smetana | 200 g
|
|
Tymián | 2 lžičky
|
|
|
|
1. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180°C. Troubu bez horkovzduchu na 200°C.
|
|
1. Zapékací formu (~32x21 cm) vymažeme máslem a vysypeme parmezánem.
|
|
1. Připravíme si pečící plech a vyložíme jej pečícím papírem.
|
|
1. Rajčátka překrájíme na poloviny a přesuneme do střední mísy.
|
|
1. Česnek rozdrtíme plochou nože, pokrájíme a přidáme k rajčátkům.
|
|
1. Přilijeme olej, osolíme, opepříme, zakapeme balzamikovým octem, promícháme a přesypeme na připravený pečící plech.
|
|
1. Plech dáme do trouby na 15 minut.
|
|
1. Mezitím si vyšleháme ricottu s vejci.
|
|
1. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
|
|
1. Přisypeme 1 lžičku tymiánu, osolíme a opepříme.
|
|
1. Směs vlijeme do vymazané formy.
|
|
1. Hotová rajčátka přendáme na směs.
|
|
1. Posypeme zbylou lžičkou tymiánu, zakapeme oliovovým olejem a vložíme do trouby.
|
|
1. Pečeme ~20 minut, dokud se směs nezpevní.
|
|
1. Servírovat můžeme teplé, například se salátkem, nebo i studené. |