1.8 KiB
1.8 KiB
+++ title = "Rebarborový koláč s tvarohem (Low Carb)" date = 2024-05-08 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné"]
[extra] portions = "10" time = "60" source = "JidelniPlan.cz" +++
Těsto | |
---|---|
Mandlová mouka | 100 g |
Kokosová mouka | 15 g |
Máslo, rozpuštěné | 75 g |
Březový cukr | 20 g |
Vaječný žloutek | 2 ks |
Kypřící práček bez fosfátů | 2 lžičky |
Guarová guma | 1 lžička |
Citronová kůra | 1 lžička |
Náplň | |
---|---|
Tvaroh, tučný | 250 g |
Březový cukr | 20 g |
Vanilkový exktrakt | pár kapek |
Vaječný bílek | 2 ks |
Rebarbora | 300 g |
Drobenka | |
---|---|
Mandlová mouka | 50 g |
Kokosová mouka | 20 g |
Máslo, rozuštěné | 30 g |
Březový cukr | 10 g |
Těsto
- Všechny ingredience smícháme dohromady (tady dobře poslouží robotický mixér).
- Připravíme si koláčovou formu a vyložíme ji pečícím papírem.
- Do formy vložíme těsto a rukama ho rozprostřeme po celém dnu a vytvoříme vyvýšené okraje.
- Dáme zatím odpočinout do lednice.
- Troubu si předehřejeme na 180°C.
Náplň
- Všechny ingredience smícháme dohromady a zatím dáme stranou.
- Rebarboru omyjeme a nožíkem oloupeme stonky. Poté jí pokrájíme na malé kostičky.
Drobenka
-
Do misky vložíme všechny ingredience a rukou promačkáváme, dokud nebudou krásně spojené.
-
Těsto vyndáme z lednice, nalijeme do něj tvarohovou náplň Rozprostřeme stěrkou.
-
Náplň posypeme rebarborou a opět lehce rozprostřeme.
-
Koláč rovnoměrně posypeme drobenkou.
-
Vložíme do trouby na 35 minut.
Tipy
- Rebarbora nebude nakonec tak nakyslá, jak bychom čekali. Kdo má rád kyselejší dezerty, může ubrat z gramáže rebarbory a doplnit ji například rybízem.