889 B
889 B
+++ title = "Rafaello" date = 2019-11-01 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "nepečené"]
[extra] portions = "15-20" time = "20" +++
Ingredience | |
---|---|
Máslo | 100 g |
Cukr | 100 g |
Bílá čokoláda | 150 g |
Rum | 2-5 lžic |
Mandle | 15-20 kousků |
Strouhaný kokos | na obalení |
- Máslo necháme povolit do pokojové teploty.
- Čokoládu si nastrouháme.
- V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny.
- Přidáme čokoládu a rum. Těsto musí nesmí být lepivé.
- Ruce si navlhčíme a tvoříme kuličky uprostřed s mandlí.
- Obalíme v kokosu, dáme vše do nějaké krabičky nebo na talířek a necháme uležet v lednici. Nebo kdekoli v chladu (např. v zimě venku, pokud mrzne).
Tipy
- Pokud vyrábíte především pro dospělé, můžete dát rumu více. Pokud pro děti, lze ho uplně vynechat.