39 lines
1.2 KiB
Markdown
39 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Plněné žampiony"
|
|
date = 2020-06-22
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "45"
|
|
source = "Pinterest"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Česnek | 2 stroužky
|
|
Cherry rajčata | 200 g
|
|
Portobello | 4 ks
|
|
Olivový olej | 2 lžíce
|
|
Baby špenát | 2 plné hrsti
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Chilli |
|
|
Vejce | 4 ks
|
|
Cheddar | 50 g
|
|
|
|
1. Česnek pokrájíme na malé kousky (nebo prolisujeme).
|
|
1. Rajčátka pokrájíme na čtvrtky.
|
|
1. Houbám odlomíme nožičky a lžičkou lehce vydlabeme, aby bylo více místa na náplň. Položíme je vydlabaným nahoru na plech vyložený pečícím papírem.
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 190°C.
|
|
1. V pánvi rozehřejeme olej. Osmažíme na něm česnek.
|
|
1. Po chvíli přidáme rajčátka a několik minut necháme změknout.
|
|
1. Sundáme z plotny, přidáme špenát a necháme zavadnout.
|
|
1. Náplň rozdělíme do vydlabaných hub. Vytvoříme uprostřed místo - důlek.
|
|
1. Do důlku každé houby vyklepneme opatrně vajíčko.
|
|
1. Cheddar si nastrouháme najemno a posypeme jím naplněné houby.
|
|
1. Pečeme 30 minut. Podávat můžeme třeba s obloženým talířem a krajícem žitného chleba namazaným máslem. |