892 B
892 B
+++ title = "Levandulový sirup" date = 2020-06-12 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["nápoje"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné"]
[extra] portions = "10" time = "15" source = "ApetitOnline" +++
Ingredience | |
---|---|
Cukr | 1/2 hrnku |
Vroucí voda | 1 hrnek |
Sušená levandule | 2 lžíce |
- Do rendlíčku nasypeme cukr (můžeme využít půl napůl třtinový a bílý krystal).
- Zalijeme hrnkem vroucí vody a přisypeme levanduli.
- Přivedeme k varu a poté ztlumíme na mírný plamen.
- Necháme asi 10 minut vařit. Poté sporák vypneme, přikryjeme rendlíček pokličkou a necháme odležet, ideálně třeba do druhého dne.
- Přecedíme do lahvičky. V lednici vydrží sirup několik týdnů.
- Do větší sklenice nalijeme trochu sirupu, dáme dvě kostky ledu a zalijeme sodovkou. Můžeme přidat i citrusové kousky nebo mátu.