1.9 KiB
1.9 KiB
+++ title = "Kuřecí Tikka Masala" date = 2020-10-04 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "Pinterest.com" +++
Koření | |
---|---|
Mletý koriandr | 1 lžička |
Mletá garam masala | 1 lžička |
Mletý kmín | 1 lžička |
Mletá uzená paprika | 1 lžička |
Kurkuma | 1/2 lžičky |
Mletý kardamom | 1/2 lžičky |
Kajenský pepř | 1/2 - 2 lžičky |
Mletá skořice | 1/4 lžičky |
Ingredience | |
---|---|
Kuřecí prsa | 2 ks |
Cibule | 1 větší kus |
Máslo | 4 lžíce |
Česnek | 2 stroužky |
Smetana na šlehání | 250 ml |
Rajčatové pyré | 425 ml |
Sůl | |
Pepř |
- Všechno koření smícháme v mističce.
- Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky.
- Do velkého hrnce vložíme 2 lžíce máslo, necháme rozehřát a poté vsypeme kuřecí kostky. Kostky lehce osolíme, opepříme a posypeme 1-2 většími špetkami smíchaného koření. Až budou pěkně opečené, vyndáme z hrnce a necháme stranou v misce nebo na talíři.
- Do hrnce vložíme zbylé 2 lžíce másla, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek a necháme taktéž chvíli osmahnout. V případě potřeby můžeme ještě přidat trochu másla.
- Přisypeme polovinu smíchaného koření a vmícháme do cibule. Chvilku necháme smažit, aby se prolnuly chutě.
- Přilijeme rajčatové pyré, smetanu a přisypeme zbytek koření.
- Přisypeme kuřecí kostky a promícháme.
- Takto necháme chvíli vařit na středním plameni. Zhruba 10-15 minut by mělo stačit, aby omáčka trochu zhoustla.
- Vypneme sporák, hrnec odstavíme, ochutnáme a dle chuti můžeme přidat další koření (sůl, pepř, chilli, ...).
- Podáváme nejlépe s basmati rýží.