1.7 KiB
1.7 KiB
+++ title = "Kuku Paka - africké kuřecí kari" date = 2020-01-12 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "6" time = "70" source = "iGurmet" +++
Ingredience | |
---|---|
Cibule | 1 ks |
Česnek | 2 stroužky |
Zázvor | 3 cm |
Chilli paprička | 1 ks |
Olej | 30 ml |
Kari | 1 lžíce |
Římský kmín | 1 lžíce |
Rajčata | 400 g |
Kuřecí maso | 1 kg |
Kokosové mléko | 400 ml |
Koriandr | 1 svazek |
Sůl, pepř | dle potřeby |
- Koriandr nasekáme na drobné kousky. Budeme ho potřebovat až na konci, takže zatím můžeme vsypat do mističky a dát stranou.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Zázvor oloupejte a nastrouhejte.
- Chilli papričku nakrájejte na kousky.
- Rajčata nakrájejte na kostičky.
- Maso omyjte, očistěte a nakrájejte také na kostičky.
- Do mixéru vložte cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Rozmixujte do hladké pasty. Dle potřeby přilijte trochu vody.
- Olej si rozpalte na velké hluboké pánvi.
- K oleji přidejte cibulovou pastu, kari a římský kmín a 5 minut opékejte.
- Přidáme rajčata a 3 minutay necháme zahřát.
- Poté přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout (asi 3 minuty).
- Přilijeme kokosové mléko a přikryjeme pokličkou. Takto necháme vařit 40-50 minut. Občas zamícháme, aby se nám omáčka nepřipalovala. V případě potřečby můžeme přilít vodu, ale nemělo by to být nutné.
- Na posledních 10 minut necháme téměř odkryté, aby se omáčka trochu zredukovala.
- Pánev sundáme z plotny a vsypeme koriandr. Můžeme dochutit solí či pepřem.
- Jako příloha může být například basmati rýže, čapátí placky atd.