38 lines
1.3 KiB
Markdown
38 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Jablečný pudinkový dort"
|
|
date = 2019-11-07
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["dezerty"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "nepečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "10"
|
|
time = "20"
|
|
source = "Apetit Online"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Jablka | 1000 g
|
|
Hřebíček celý | 3 ks
|
|
Vanilkový cukr | 2 balíčky
|
|
Cukr | 8 lžic
|
|
Vanilkový pudink | 2 balíčky
|
|
Piškoty | 1 balíček
|
|
Smetana ke šlehání | 400 ml
|
|
Skořice | na posypání
|
|
|
|
1. Jablka oloupeme,. zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky.
|
|
1. Do hrnce vložíme jablka, hřebíček a zalijeme 200ml vody.
|
|
1. Vaříme asi 5 minut.
|
|
1. Až budou jablka měkká, trochu je rozšťoucháme (dobře to jde šťouchačem na brambory) tak, aby śe v hmotě objevovali menší i větší kousky.
|
|
1. Přidáme cukry a zamícháme.
|
|
1. Pudinky si rozmícháme ve 400 ml studené vody. Přilijeme k jablečné směsi.
|
|
1. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Poté odstavíme z plotny.
|
|
1. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou.
|
|
1. Dno formy vyložíme piškotama, potřeme jednou třetinou jablečného pudinku. Tento postup zopakujeme ještě dvakrát.
|
|
1. Necháme vychladnout a poté dáme zchladit do lednice.
|
|
1. Smetanu vyšleháme do šlehačky a rozetřeme jí na dort.
|
|
1. Posypeme skořicí a můžeme podávat. |