1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Vajíčková pomazánka s tvarohem" date = 2022-09-11 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné"]
[extra] portions = "4" time = "15" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Tvaroh, polotučný | 250 g |
| Gervais | 80 g |
| Hořčice polotučná | 1,5 lžičky |
| Horčice dijonská | 1 lžička |
| Kysela okurka | 3 ks |
| Jarní cibulka | 1 stonek |
| Niva | 30 g |
| Vejce, vařená | 5 ks |
| Sůl | |
| Pepř |
- Tvaroh, Gervais a obě hořčice dáme do mísy a promícháme.
- Kyselé okurky a jarní cibulku nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy.
- K tvarohovému základu nastrouháme na jemno nivu a vše promícháme.
- Vejce oloupeme a pokrájíme na jemno. Můžeme použít kráječ na vajíčka pokud máme (viz Tipy)
- Dochutíme solí (s tou opatně, jelikož niva je slaná dost) a pepřem.
- Podáváme s čerstvým pečivem.
Tipy
- Kráječem rozkrojíme vejce, otočíme ho o 90°, znovu rozkrojíme a otočíme ho potřetí a opět rozkrojíme. Takto vejce rozkrojíme po třech osách a vzniknou pěkné kostičky. Při třetím otáčení to chce trochu zručnosti, jelikož se vejce rozpadá. Doporučuji při druhém překrojení vejce opatrně překlopit do dlaně, otevřít kráječ a z dlaně vejce přelopit zpět do kráječe. .