890 B
890 B
+++ title = "Tuňákový steak s wasabi" date = 2021-12-05 author = "Emil"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["rychlé", "snadné", "ryby"]
[extra] portions = "2" time = "20" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Tuňákový steak | 2 ks |
| Sezamová semínka | |
| Zelenina (fazolky atp.) |
| Marináda | |
|---|---|
| Sojová omáčka | 3 lžíce |
| Sezamový olej | 1 lžička |
| Wasabi | 1 lžička |
| Zázvor | 2 lžičky |
- Smícháme ingredience a ve směsi necháme maso marinovat 10 minut.
- Během marinování necháme podusit zeleninu.
- Vyndáámme maso z marinády a obalíme jej v sesamových semínkách.
- Rozpálíme trochu oleje a opečeme maso 60 vteřin z každé strany.
- Paso nakrájíme na plátky.
- Zbytek marinády nalijeme do pánve a necháme lehce povařit.
- Povařenou marinádu promícháme s dušenou zeleninou.
- Na talíř dáme zeleninu a navrch položíme plátky tuňáka.