1.2 KiB
1.2 KiB
+++ title = "Plněné žampiony" date = 2020-06-22 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "2" time = "45" source = "Pinterest" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Česnek | 2 stroužky |
| Cherry rajčata | 200 g |
| Portobello | 4 ks |
| Olivový olej | 2 lžíce |
| Baby špenát | 2 plné hrsti |
| Sůl | |
| Pepř | |
| Chilli | |
| Vejce | 4 ks |
| Cheddar | 50 g |
- Česnek pokrájíme na malé kousky (nebo prolisujeme).
- Rajčátka pokrájíme na čtvrtky.
- Houbám odlomíme nožičky a lžičkou lehce vydlabeme, aby bylo více místa na náplň. Položíme je vydlabaným nahoru na plech vyložený pečícím papírem.
- Troubu si předehřejeme na 190°C.
- V pánvi rozehřejeme olej. Osmažíme na něm česnek.
- Po chvíli přidáme rajčátka a několik minut necháme změknout.
- Sundáme z plotny, přidáme špenát a necháme zavadnout.
- Náplň rozdělíme do vydlabaných hub. Vytvoříme uprostřed místo - důlek.
- Do důlku každé houby vyklepneme opatrně vajíčko.
- Cheddar si nastrouháme najemno a posypeme jím naplněné houby.
- Pečeme 30 minut. Podávat můžeme třeba s obloženým talířem a krajícem žitného chleba namazaným máslem.