1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Masové kuličky po švédsku" date = 2020-04-30 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso", "těstoviny a rýže"] tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "6" time = "30" source = "Pinterest" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Mleté maso | 450 g |
| Cibule | 1 ks |
| Strouhanka | 1/2 hrnku |
| Vejce | 1 kus |
| Sůl | 1/2 lžíce |
| Pepř | 1/2 lžíce |
| Hovězí vývar | 500 ml |
| Mléko | 500 ml |
| Worchesterová omáčka | 1 lžíce |
| Těstoviny (viz. Tipy) | 4 hrnky |
| Parmesan | 1 hrnek |
| Pokrájená petrželka | 1/2 hrnku |
- Cibuli pokrájíme na malé kostičky.
- V míse smícháme maso, cibuli, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Propracujeme do jednotné promíchané hmoty.
- Navlhčenýma rukama vytvoříme menší kuličky.
- V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj všechny kuličky. Minutku opékáme, poté kuličky otočíme a opět minutky osmahneme.
- Kuličky zalijeme vývarem, mlékem, worchesterovou omáčkou a trochu opepříme.
- Přivedeme k varu a vsypeme těstoviny.
- Za častého míchání vaříme 5-10 minut - dokud nebudou těstoviny měkké.
- Poté odstavíme z plotny, vmícháme sýr a petrželku a můžeme podávat.
Tipy
- Těstoviny se nejvíce hodí dlouhé ploché nudle, ale dobře poslouží i třeba kolínka, mušličky nebo další tvary těstovin, které máme zrovna ve spíži.