1.4 KiB
1.4 KiB
+++ title = "Kukuřičná pomazánka" date = 2025-07-10 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "4" time = "10" +++
Sladší chutí trochu připomíná krabí pomazánku a je hotová za pár minut. S čerstvým pečivem je to výborná rychlá večeře a přitom je tak jednoduchá.
| Ingredience | |
|---|---|
| Kukuřice, sterilizovaná | 1 plechovka (cca 340 g) |
| Lučina | 100 g |
| Zakysaná smetana / jogurt | 2 lžíce |
| Jarní cibulka | 1 menší stonek |
| Česnek | 1 stroužek |
| Sladká a / nebo uzená paprika | 1 špetka |
| Sůl | |
| Pepř | |
| Čerstvé bylinky | dle chuti |
- Kukuřice scedíme a vložíme do stolního sekáčku.
- Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt (nejprve jen jednu lžíci), jarní cibulku, česnek a sladkou anebo uzenou papriku, cůl, pepř a čerstvé pokrájené bylinky.
- Vše rozmixujeme dohladka, případně nevadí, když v pomazánce zbydou menší kousky.
- Pokud je pomazánka příliš řídká, můžeme ještě přidat trochu čerstvého sýru, pokud máme. Pokud je naopak příliš tuhá, přidáme ještě zakysanou smetanu nebo jogurt.
- Podáváme s čerstvým pečivem
Tipy
- Namísto Lučiny lze dát jakýkoli jiný čerstvý sýr nebo třeba i cottage.
- Čerstvé bylinky je možné použít jakékoli, kteér máme po ruce - petržel, pažitka, kopr, případně i lístek libečku.