40 lines
1.4 KiB
Markdown
40 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Králičí Cacciatore"
|
|
date = 2025-11-19
|
|
author = "Emil"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "60"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Králičí maso |
|
|
Bílá cibule | 2 ks
|
|
Česnek |
|
|
Cherry rajčata |
|
|
Rajčata v plechovce |
|
|
Rajčatový protlak/pyré |
|
|
Víno (bílé/červené) | 1 sklenice
|
|
Aromatika | Bobkový list, tyminán, oregano atd.
|
|
Vývar |
|
|
Čerstvá bazalka |
|
|
Olivy |
|
|
Těstoviny |
|
|
|
|
1. Králičí maso osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou.
|
|
2. Na olivovém oleji a másle, případně na sádle, osmažíme maso ze všech stran dokud pořádně nezezlátne.
|
|
3. Maso odložíme stranou a na přebytečném tuku osmažíme česnek a jemně nakrájenou cibuli.
|
|
4. Podlijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pro tip: pokud rozhrábneme víno vařečkou a znovu se hned neslije dohromady jako voda, je to akorát. Odvařením alkoholu a redukcí směs zhoustne.
|
|
5. Přidáme cherry rajčata, protlak/pyré, rajčata z plechovky, aromatika, sůl, pepř a promícháme.
|
|
6. Vrátíme maso a podlijeme vývarem.
|
|
7. Vaříme přiklopené dokud není maso hotové.
|
|
8. Opět maso vyndáme a necháme omáčku zredukovat. Zároveň vyndáme aromatika, pokud jsou v celku.
|
|
9. Dochutíme solí, pepřem a případně cukrem pro vybalancování kyselosti rajčat.
|
|
10. Přidáme nasekanou bazalku a olivy. Můžeme zpět vrátit maso a znovu přiklopit, což vydrží hezky teplé.
|
|
11. Podáváme s těstovinami.
|