1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Cizrnový salát s tuňákem" date = 2020-01-20 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy", "maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "salát"]
[extra] portions = "2" time = "20" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Tuňák ve vlastní šťávě | 1 plechovka |
| Cirzna vařená | 1 plechovka |
| Černé olivy | 15 ks |
| Směs listových salátů | 4 hrsti |
| Kyselé okurky | 2 ks |
| Cherry rajčátka | 8 ks |
| Zálivka | |
|---|---|
| Olivový olej | 2 lžíce |
| Česnek | 2 stroužky |
| Šťáva z citronu | 2 lžíce |
| Lák z okurek | 2 lžíce |
| Sůl | 1/2 lžičky |
| Pepř | 1/2 lžičky |
- Všechny ingredience na zálivku vložíme do malé zavařovací sklenice a protřepeme. Tím je zálivka hotová a necháme chvíli uležet.
- Cizrnu slijeme a propláchneme, aby nebyla slizká.
- Kyselé okurky si nakrájíme na drobné kousky. Olivy a rajčata na kolečka. Okurku na kostičky
- Do velké mísy vložíme směs listových salátů, cizrnu, kyselé okurky, olivy, cherry rajčátka, okurku a zalijeme protřepanou zálivkou. Nakonec přidáme tuňáka a zamícháme.
- Podáváme třeba s pečivem.
Tipy
- Kdo má rád, může do zálivky přidat třeba červenou cibuli nakrájenou na malé kostičky.
- Můžeme připravit ve větší míse a nebo rovnou vkládat na talíře.