1.4 KiB
1.4 KiB
+++ title = "Zapečená zelenina" date = 2019-11-06 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["přílohy", "zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "45" source = "Tatínek" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Lilek | 1 ks |
| Rajčata | 5 ks |
| Paprika | 3 ks |
| Cuketa | 2 ks |
| Olej | dle potřeby |
| Koření | dle chuti |
|---|---|
| Sůl | |
| Pepř | |
| Provensálské koření | |
| Koření na grilovanou zeleninu |
- Troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme si pekáček.
- Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Do velké mísy dáváme veškerou zeleninu a zde jí ochutíme - trochu oleje, dále sůl, pepř a další koření, které nám vyhovuje.
- Vložíme do trouby asi na 30 minut a občas promícháme.
- Podávat můžeme třeba s celozrným pečivem.
Tipy
- Přidat můžeme samozřejmě jakoukoli zeleninu, kterou máme rádi a hodí se nám na pečení. Třeba brokolici, květák, zelené fazolky, baby mrkvičky atd.
- Pokud máme chuť, můžeme do pokrmu přidat i mozzarellu či nivu. Zpestří nám tak chuť jídla. Doporučuji nivu nastrouhat a mozzarellu nakrájet na kostičky. Do pekáčku k zelenině přidáváme asi 5-10 minut před vyndáním z trouby.
- Zapečenou zeleninu můžeme podávat jako lehkou večeři nebo přílohu k hlavnímu jídlu.