912 B
912 B
+++ title = "Smetanová krůta se sušenými rajčaty" date = 2025-05-09 author = "Emil"
[taxonomies] kategorie = ["maso"]
[extra] portions = "4" time = "60" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Krůtí prsa | 500 g |
| Kukuřičný škrob | |
| Cibule | 1 ks |
| Česnek | 2 stroužky |
| Sušená rajčata v oleji | |
| Niva | 50 g |
| Čedar | 50 g |
| Smetana | |
| Brandy |
- Krůtí prso očistíme a pokrájíme na větší řízečky.
- Osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
- Na tuku maso osmažíme, dokud nevytvoří krásnou tmavou kůrku. Pak jej odebereme stranou.
- Na výpeku necháme osmažit cibulku.
- Pokud chceme, můžeme ji zalít trochou brandy a vyflambujeme alkohol. Pozor na vlasy :)
- Později s cibulkou rozvoníme plátky česneku a krájená sušená rajčata.
- Zalijeme smetanou a necháme ve směsi rozpustit sýry.
- Přidáme maso včetně výpeku a opatrně krátce podusíme, dokud není maso hotové.