1.1 KiB
1.1 KiB
+++ title = "Mrkvová pomazánka s kešu" date = 2024-02-17 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "4" time = "15" source = "Kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Mrkev | 150 g |
| Kokosový olej | 40 g |
| Kešu | 100 g |
| Kari koření | 1 lžička |
| Zeleninový vývar | 100 ml |
| Citronová šťáva | 4 lžičky |
| Agávový sirup | 2 lžičky |
| Sůl | |
| Pepř |
- Mrkev omyjeme, osušíme a nastrouháme nahrubo.
- Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a přisypeme kešu oříšky. Mícháme a restujeme. Pozor hlídáme, oříšky rychle zčernají.
- Poté přidáme mrkev, mícháme a také restujeme.
- Vsypeme kari koření, vlijeme vývar, přivedeme k varu a poté sundáme ze sporáku.
- Přidáme citronovou šťávu, agágový sirup, trochu soli, pepře a zamícháme.
- Přemístíme do sekáčku a rozmixujeme do hladké pomazánky. Ochutnáme a případně dochutíme.
- Přendáme do uzavíratelné nádoby, necháme vychladnout, uzavřeme a přemístíme do lednice (tam vydrží až týden).