Files
receptty.org/content/kralici-cacciatore/index.md
Emil Miler 9f0c3ae786
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 46s
Králičí Cacciatore
2025-11-19 14:50:28 +01:00

40 lines
1.4 KiB
Markdown

+++
title = "Králičí Cacciatore"
date = 2025-11-19
author = "Emil"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
[extra]
portions = "4"
time = "60"
+++
Ingredience ||
-|-
Králičí maso |
Bílá cibule | 2 ks
Česnek |
Cherry rajčata |
Rajčata v plechovce |
Rajčatový protlak/pyré |
Víno (bílé/červené) | 1 sklenice
Aromatika | Bobkový list, tyminán, oregano atd.
Vývar |
Čerstvá bazalka |
Olivy |
Těstoviny |
1. Králičí maso osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou.
2. Na olivovém oleji a másle, případně na sádle, osmažíme maso ze všech stran dokud pořádně nezezlátne.
3. Maso odložíme stranou a na přebytečném tuku osmažíme česnek a jemně nakrájenou cibuli.
4. Podlijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pro tip: pokud rozhrábneme víno vařečkou a znovu se hned neslije dohromady jako voda, je to akorát. Odvařením alkoholu a redukcí směs zhoustne.
5. Přidáme cherry rajčata, protlak/pyré, rajčata z plechovky, aromatika, sůl, pepř a promícháme.
6. Vrátíme maso a podlijeme vývarem.
7. Vaříme přiklopené dokud není maso hotové.
8. Opět maso vyndáme a necháme omáčku zredukovat. Zároveň vyndáme aromatika, pokud jsou v celku.
9. Dochutíme solí, pepřem a případně cukrem pro vybalancování kyselosti rajčat.
10. Přidáme nasekanou bazalku a olivy. Můžeme zpět vrátit maso a znovu přiklopit, což vydrží hezky teplé.
11. Podáváme s těstovinami.